VÄLKOMMEN TILL FINNSKOGA MOTORKLUBB18 - 19 Maj 2019: RallyX Nordic Deltävling 1 & 2
“Höljes RallyX Weekend” Resultat >>
RallyX TV >>

2014 års publiksiffra: 34 400!
Resultat GC deltävling 1 24/5 2014 >> 


Finnskoga MK tog inte mindre än sex SM-medaljer när Superfinalen i Rallycross kördes på Westombanan i Arvika 7-9 augusti 2020. MK Team Westom arrangerade finalerna i både rallycross-SM för 2400, 2150, JSM och Supernationell samt för förarna i RallyX Nordic som kör klasserna Supercar och Supercar Lites. Linus Östlund debuterade i rallycross i Supercar Lites i fjol och kammade hem sitt andra raka SM-guld. – Kul att det gick att arrangera tävlingar trots covid-19. Det har varit olika vinnare och tight racing - precis som det ska vara i år. Fantastiskt kul med ett till SM-guld i karriären. Dessutom bra poäng inför RallyX Nordics avslutande dubbeltävling i Danmark i början av september, säger Linus. I Supercar Lites blev det även en bronsmedalj efter en bra säsong av Mats Oskarsson. Han inledde tävlingen lite trevande med mycket strul under fredagen, men lyckades samla ihop sig och höll upp tempot under lördagen och söndagen. – Häftigt med ett SM-brons! Att vi gick till final i Arvika trodde vi inte efter mycket strul under fredag och lördag. Att vårt lilla team tar en medalj är stort, säger Mats. Per Berglund har haft lite otur och "ramlat" från pallen tidigare år, men i år ville det sig äntligen hela vägen och han tog guldet i 2400-klassen. – I år har det känts som att jag har varit väldigt stark både i starterna och på banan. Det gick inte alls så lätt som man kanske kan tro, men i år var turen på min sida, säger Per. I Supernationell blev det två medaljer efter att de båda Finnskogaförarna Andreas Israelsson och Micke Nilsson delade poäng efter målgången. Eftersom Andreas vann tävlingen blev det han som tog silvret i mästerskapet, trots att han inte startade i dubbeltävlingen i Västerås. – Säsongen kändes mest som ett test inför nästa år för min del. Bilen känns nu rikrigt bra inför nästa år och det var jäkligt kul att få ett silver trots att jag missade tävlingarna i Västerås, säger Andreas. Micke Nilsson slutade tvåa i i helgen och förärades därmed med ett SM-brons. – Efter en hel del händelser och misstag från min sida lyckades vi ändå ta en andra plats i finalen i Arvika, säger Micke. August Krokström fightades in i det sista om SM-guldet, men fick "nöja" sig med en hedervärd silvermedalj. – Jag är mycket nöjd med säsongen överlag. Jag gjorde två misstag och det räckte för att kosta mig guldet. Med ett såpass snabbt startfält som det är i 2150 måste säsongen vara snudd på perfekt för att man ska lyckas vinna, säger August.

Finnskoga MK´s medaljer 2020 i rallycross:
SM-guld: Linus Östlund, Supercar Lites
SM-guld: Per Berglund,
2400 SM-Silver: Andreas Israelsson,
Supernationell SM-silver: August Krokström,
RM2150 SM-brons: Mats Oskarsson, Supercar Lites, Brons SM-brons: Micke Nilsson, Supernationell 


Martin Johansson, klubbmästare i år igen!

2020-10-03
Det blev Martin Johansson som stod som klubbmästare när vi körde vårt årliga klubbrace. Han hade tufft motstånd, framför allt av Niklas Hagström. Men när Niklas fick problem med växlarna kunde ingen hota Martin. Niklas halkade ner till tredje plats och Andreas Israelsson kunde knipa andraplatsen. Bästa dam blev Ida Juhlin. Årets förare tilldelades Per Berglund och Årets funktionär blev Nicklas Ring.

_________________________________

Budapest 2/2 2019
Vid den officiella FIA prisutdelningen i Budapest fastställdes det att Finnskoga MK arrangerat den bästa tävlingen i VM serien 2018!<br /> Grattis till alla funktionärer som gjort ett fantastiskt jobb, så att Finnskoga MK igen kunde bli bästa arrangör. Ett jättestort Tack till alla som bidragit och deltagit i The Magic Weekend, hederspriset är till alla inblandade.

 

 

 

 


Ett stort GRATTIS vill vi framföra till
Mattias Ekström som slutade på en fin andraplats
i Rallycross-VM 2018.
Grattis även till den fantastiska segraren, Johan Kristoffersson!

_________________________________

 

 

Segrarna i Finnskogafestivalen 2018


Linus Östlund (senior), Adam Westlund (junior), Therese Johansson (dam)
och Björn Olsson (veteran)

Resultat söndag >>

Resultat lördag >>

Resultat fredag >>

Bilder från Festivalen. FOTO: CHRISTIAN GUSTAVSSON >>

Vill du köpa högupplösta bilder, kontakta Christian >>

 

Se sändningarna igen från Finnskogafestivalen

Klicka på loggan för att komma dit.

___________________________________________________

Rallycross-VM 29/6-1/7 2018

___________________________________________________

 

 

SM & RallyX Nordic 5-6 maj

 

Resultat Supercar >>

Resultat Supercar Lites >>

Resultat Academy >>

Resultat Crosskart Xtreme >>

Resultat Super Nationell >>

Resultat 2400 cc >>

Samtliga resultat >>


 

 

 

Trevlig klubbdag på banan

 

2017

Vädret bjöd på solsken och det var en vacker dag på Höljesbanan då klubben körde sitt årliga klubbrace.

Morgonen började med kaffe och smörgås som klubben bjöd alla ditkomna på.
I pausen mellan andra och tredje omgång bjöds det på kassler, rostbiff och potatissallad.

Tyvärr saknade vi många Finnskogaförare men de som var där bjöd på fina justa fighter. I seniorklassen var det Niklas Hagström som stod som den slutliga segraren. I juniorklassen segrade Viktor Hultman. Det kördes också rallysprint och där vann Jan-Erik Sundqvist.

Resultat >>

 

 

Medaljörer på Bilsportgalan


26 januari 2016

Under helgen intog Bilsportgalan CCC i Karlstad. Med medaljutdelning i många olika grenar inom motorsport. Fyra finnskogaförare mottog medaljer.
Fr. vänster: Brons medalj Rallycross junior till Marcus Höglund, Silver medalj Crosskart 250 CC till William Sätereie, Guld medalj Crosskart 125 CC till Linus Östlund och Guld medalj Crosskart 250 CC till Tommie Svärd. GRATTIS!

__________________________________________________________

 

Höljes-VM växlar upp

11 januari 2016

En av världens bästa rallycrosstävlingar, VM i Höljes, ska bli ännu bättre. Det bestämdes i helgen då Morgan Östlund, ordförande för Finnskoga MK, skrev avtal med konsulterna Ramona Karlsson och Glenn Mattsing.
– Det ökade intresset för rallycross lockar fler och fler besökare till Höljes vilket innebär högre krav på oss arrangörer, säger Morgan som har fortsatt höga ambitioner för framtiden.

Därför har Finnskoga MK beslutat att ta hjälp av bland annat motorsportsprofilen och rallycrossföraren Ramona Karlsson som har många års erfarenhet av sponsorarbete och företagsevenemang.
– Det ska bli jättekul att få jobba med rallycross på ett annat sätt än som förare. Få tävlingar i världen har ett så bra rykte som tävlingen i Höljes, säger Ramona.
För Ramona är läget perfekt då hon lägger årets säsong på is på grund av graviditet.

Ett område som kommer att prioriteras extra framöver är kommunikation. För att avlasta Finnskoga MK kommer Glenn Mattsing att ansvara för mediafrågor och affärsutveckling. Glenn kommer parallellt att jobba med utvecklingen av Långflon som är granne till Höljes och som förra året startade eventet Rallycross Warmup. Glenn var tidigare vd för ett mediabolag och har erfarenhet av olika event.
– Jag är tacksam att få förtroendet från Finnskoga MK som är en internationellt erkänd tävling. Uppdraget passar mig utmärkt då min ambition är att utveckla landsbygden i Klarälvdalen, inte bara i Långflon, berättar Glenn.

Årets tävling arrangeras 1-3 juli och beräknas locka en rekordpublik på närmare 50 000 personer till Höljes.
– Vi har stor förhoppning om nya rekordsiffror nu när SVT bevakar tävlingen och när nya storstjärnor är på väg in, säger Morgan.

Mer info:
Morgan Östlund 070 5820663
Ramona Karlsson, 070 5454854
Glenn Mattsing, 070 3277616

 
Höljes aims to grow

 

One of the worlds biggest and most popular competition in rallycross, the FIA World Rallycross Championship in Höljes, Sweden, is aiming to improve even more. During the FIA meeting in Finland, president for Finnskoga Motor Club, Morgan Östlund, made en agreement with consultants Ramona Karlsson and Glenn Mattsing to develop the event.
– There´s an increasing interest in rallycross for every year and that means that we have to improve, says Morgan.

Therefore, Finnskoga Motorclub, is joining up with rally and rallycross driver Ramona Karlsson that have been working with sponsors and event for several years.
– I´m looking forward to work with rallycross in a different way than as a driver, Ramona says.
For Ramona this is a perfect timing because the coming season is paused due to pregnancy.

Höljes is as always aiming to make the best event possible. The coming year Höljes will prior cummunication. To improve communication and business development Finnskoga have made an agreement with former CEO for the Swedish edition of Outside Magazine, Glenn Mattsing.
Glenn also works with development of a border shopping project close to Höljes and started a new event called Rallycross Warmup during 2015.
– I´m thankful for the oppurtunity and looking forward to work with an event with such a good reputation world wide, says Glenn.

For the 2016 event Höljes is expecting almost 50 000 visitors, a new record.
– We are hopeful that the coming event will attract more people due to Swedish television and the new rallycross stars, Morgan says.

 

More info:
Morgan Östlund +46 70 5820663
Ramona Karlsson, +46 70 5454854
Glenn Mattsing, +46 70 3277616

 


Maria Halvarsson och Morgan Östlund på presskonferens i Karlstad

 

 

RALLYCROSS-VM KVAR I HÖLJES

NYTT 3-ÅRS-AVTAL PÅSKRIVET!

 

(2015-10-29)

Idag offentliggjordes det att
Finnskoga MK får arrangera Rallycross-VM i 3 år till.
- Vi är lättade att vi kommit igenom detta och fått till ett avtal med IMG som känns bra. Nu spänner vi bågen och blickar framåt, säger Morgan Östlund, ordförande i klubben.

Välkomna på Rallycross-VM i Höljes 1-3 juli 2016!

Se även från P4 Värmland >>

___________________________________________________

 

 

Klubbdag i strålande solsken!

 


Urban Bergström tar emot priset som årets klubbmästare 2015

Det blev en fantastisk dag på banan när vi körde vår årliga klubbtävling. Solen var på bästa humör och värmde skönt. Det kördes folkrace, crosskart och rallycross. I folkrace vann Urban Bergström senior, Marcus Lodin junior, och Emelie Olsson dam. Crosskartsegrare blev William Sätereie och i rallycrossen segrade Per Berglund.
"Årets förare" blev SM-vinnaren i crosskart, Tommie Svärd.
"Årets funktionär" tilldelades Veronica Gräsberg.
Senare på kvällen hölls prisutdelning med mat, underhållning och dans på Folkets Hus.

Bilder från dagen och kvällen hittar ni på vår Facebooksida >>

________________________________________

 


FOTO: Christian Gustafsson 25-26/5 2013

Värmländska

framgångar i Höljes


14-årige Linus Östlund tog sin första seger under lördagen, då han tog hem 125-cc klassen, och vann sprintcupen på söndagen i samma klass.

Andra värmländska framgångar var Dennis Rådström, Östmark, som tog hem 250 cc klassen, samt Lukas Walfridson som slutade på topp i den tyngsta klassen – 650 cc.

Den sistnämnde tog även hem sprintcupen i samma klass på söndagen.

Resultat Sprintcupen 26/5 2013>>

Resultat SM 25/5 2013>>

Bilder från Crosskarthelgen >>
FOTO: Christian Gustavsson

_____________________________________________________________________

 

FOTO: Christian Gustafsson

__________________________

MEDALJREGN över Finnskoga!

Överst: Christer Jönsson har hämtat hem priset för Bästa Arrangör - i världen! Delades ut i Wien, Österrike 24/1 2015.

Morgan & Leif mottar priset för Bästa Klubbledare - i Svensk Bilsport.

Linus Östlund har fått silvermedalj för sin insats i Crosskart-SM.

Per Berglunds SM-seger inbringarde en guldmedalj.

Jonas Skoglund tog RM-brons i Backe!

Utdelningarna skedde på Bilsportgalan 24/1 2015.

____________________________

 

Klubbmästare 2014

Senior: Fredrik Arnesson
Dam: Emelie Olsson
Junior: Anton Nersveen
Rallycross: Urban Bergström

__________________________

 

_________________________________________________________________________

 

 

ck2

Linus Östlund tog dubbelseger på hemmabanan!

Spänningen var stor in i det sista. Oliver Solberg körde i det sista loppet och det var kanonjämnt. Men Linus drog det längsta strået och vann med ynka 7 hundradelar. Aleksander Björnstad NMK Hamar tog tredjeplatsen. Finnskogas William Sätereie blev 7:a.
I 85 cc vann Isak Reiersen, Östmarks MFF. I 250 cc klassen segrade Jens Rippe, Teknis MC och i 650 tog Lukas Walfridsson sin andra seger denna helg.

ck1
Stort grattis till Finnskogas Linus Östlund segrade i 125 cc-klassen.

Det var en tårögd Linus som tog emot gratulationern efter segern. Klubbkompisen Wille låg tvåa efter starten men snurrade bort sig i slutet av finalen. Övriga segrare blev Nikolai Haldammen (85 cc), KNA Solör, Dennis Rådström (250 cc), Östmarks MFF, Lukas Walfridson, MK Ratten (650 cc)

Grattis till segrarna!

__________________________________________________________________

Olle Arnesson och "Stecka" Walfridsson gör comeback på Höljes

Dom båda Värmländska Rallycross legenderna kommer till start på RallyX On Ice kommande lördag (7/2 2015) när Finnskoga Motorklubb 40 års jubilerar. "Stecka" kommer att ratta en beprövad Volvo 240 från -75 medan det fortfarande är lite hemligt vad Olle kommer att köra. Att få chansen att slå Världsmästaren Petter Solberg är en riktig morot för båda. En å annan bredsladd lär det i alla fall bli det kan vi lova.

 

 

__________________________________________________________________

 

 

Rekordstort intresse för Höljes World

 

Rallycross RX tvingar

arrangörsklubben att bygga

ut depån igen!

 


FOTO: Christian Gustavsson

Nu blickar vi framåt inför

VM-premiär på Höljesbanan 2014!

Nu är det klart. Rallycrosstävlingarna i Höljes nästa sommar får VM-status (Supercar-klassen).
Helt fantastiskt, säger Morgan Östlund, ordförande i Finnskoga MK.

- Sporten växer i snabb takt, vilket betyder att vi måste bygga om och anpassa publikområdet. Självklart krävs ett ännu större engagemang av alla inblandade.

Vi räknar med publikrekord med fler än 30 000 besökare till Höljes när
supercar-bilarna också ska göra upp om VM-poäng.

Rallycross-EM kommer att finnas kvar och köras parallellt i fem av de europeiska deltävlingarna. Där kommer det att förutom Supercars, till skillnad från i VM, även köras Touringcar och Super 1600.

___________________________________________

   
 

Lena-Marie Andersson och Ingela Loberg som trollen Truls och Trulle på väg att skänka lite glädje till sjuka barn i Karlstad.
FOTO: Christian Gustavsson / Hösten 2013

Vinst i

hejarklackstävling

blev leksaker till barn!

Trollen Truls och Trulle packade kärran full med leksaker och gick till barnavdelning 12 på Centralsjukhuset. Leksakerna är en omvandlad vinst på 5 000 kronor från motorklubben Team Treske i Arvika. Klubben vann hejarklackstävlingen vid årets upplaga av Finnskogafestivalen.

– Motorklubben har tillräckligt mycket pengar tycker jag, så jag föreslog att vi skulle köpa leksaker för pengarna och sänka till de cancersjuka barnen på sjukhuset. Nu när vi börjat, hoppas jag att alla motorklubbar som vinner denna tävling framöver ska skänka pengarna till något gott ändamål, säger Ingela Loberg.

 
 

____________________

KLUBBMÄSTARE!

28 september 2013
I fjolårets klubbmästare Roger Gustavssons frånvaro kunde Urban Bergström ganska enkelt segra i klubbtävlingen i sin gamla Volvo 245, Tvåa blev Emelie Olsson som kämpade sig upp i A-finalen och gjorde en mycket fin körning. Två förhandfavoriter Martin Johansson och Niklas Hagström fick tyvärr tekniska problem med bilarna. Urban vann även Rallycross klassen före Per Berglund. Folkrace juniorerna hade täta kamper under dagen och tre olika förare var i ledning under finalen, men starkast var Anton Nersveen som blev årets mästare. Linn Östlund slutade tvåa efter att startat från pool med bäst kvalresultat. Markus Lodin såg också ut som segrare men när motorn började krångla fick han nöja sig med tredjeplatsen.
Linus Östlund segrade i kampen Crosskartmästare före fjolårets segrare William Sätereie och Fredrik Björ.
Tävlingen genomfördes i strålande höst sol och avslutades på Folkets Hus i Höljes med supé och prisutdelning. Årets Funktionär blev Arvid Esping och årets förare Niklas Hagström.

 
 

___________________________

ROCAMOJA Racing Team
gjorde det igen!Fr. v. Jan-Erik, Carina, Roger, Reine och liggande mekaniker Emil Thorängen.
Med på bilden är även Jasmin och vår lilla maskot.


28 september 2013

Under helgen avgjordes Nordic Six Hours Cup på Gelleråsen.
Finnskogas Rocamoja Racing Team, d.v.s Roger Gustavsson, Carina Gustavsson,
Jan-Erik Sundqvist samt Reine Kyrk stod som slutsegrare av cupen
- Det var tredje året vi vann, säger Carina. Jättekul! Vi fick också ta emot priset "Sportsmen of the year"
Motiveringen var att vi är trevliga och ställer upp för andra team i alla lägen.

 

 


______________________FOTO: Ingemar Olsson

Peter Hedström SM-mästare!

Det blev Finnskogaseger i Supercar-klassen när SM-finalen
kördes på Kinnekulle under helgen. Efter en spännande A-final kunde Hedström försvara mästartiteln från ifjol. Grattis Peter!
Johan Kristoffersson utmanade Peter om segern men tappade när han fick tekniska problem med bilen. Mats Öhman knep en hedrande silvermedalj och bronset gick till Anton Marklund. Per Berglund körde in på en femteplats i klass 2 medan Urban Bergström hamnade utanför finalen.

 

img3
EM 2013. FOTO: Johnny Loix

img2
PRESSKONFERENS. EM 2013
FOTO: Johnny Loix

img3
PONTUS TIDEMAN FLYGER FRAM. EM 2013
FOTO: Johnny Loix

bildskarm

Storskärmsbygge på Höljesbanan. EM 2013

2
Peter Hedström tappade sina bromsar i semifinalen när Portugal körde den
2:a deltävlingen i Rallycross-EM 2013. Vädret var inte det bästa.
Det noterades -3 grader och snön visade sig.
Banan ligger på hög höjd och nere i dalen var det varmare och skönare.

1
Ja, som ni ser så var vädret inte det bästa i Portugal.

 

Torsdag 21 mars offentliggjordes Finnskoga MK:s två "wildcards" vid
en presskonferens i Stockholm. De kommer att köra varsin mycket potent
VW Scirocco.

2

1

Leif Halvarsson och Morgan Östlund är omåttligt stolta över att få
skaka hand med en mycket viktig samarbetspartner.
Volkswagen Sverige - här med VD:n Sten Forsberg.

3

INFORMATIONSTRÄFF PÅ SCANDIC
Torsdag 28 februari bjöds det in till informationsträff
inför kommande EM-säsong på Scandic Winn i Karlstad.

NYTT PUBLIKOMRÅDE HÅLLER
PÅ ATT TA FORM!

6

inlagt 2013-01-28.
Uppdaterad 2013-03-08

5
________________________

 

2

1
inlagt 2013-02-05. Uppdaterad 2013-02-06

 

4

 

Tack!
... alla Funktionärer, Publik och Deltagare för en underbar Rallycross helg på Höljesbanan. Det är fantastisk att det går att samla så många trevliga människor på ett ställe och att få uppleva en sådan stämning. Dom ideella insatser av funktionärer är fantastiska och visar styrkan i landsbygdens sätt att hjälpas åt att skapa ett stort arrangemang som är viktigt för hela bygden. Ett Stort Tack till alla och välkommen åter.

Morgan Östlund
Ordförande Finnskoga MK

_____________________

Det blev rysk seger i Höljes!
Timur Timerzyanov vann före Peter Hedström och Stig-Olov Walfridsson i Super Cars klassen.

Rättelse:
Efter en inlämnad protest flyttades Stig-Olov i efterhand ned till fjärdeplatsen efter att domarna bedömt att han gjort en otillåten omkörning av Alexander Hvaal som tog över tredjeplatsen.
LÄS MER (NWT) >>

22 400 åskådare i Höljes!
LÄS MER (VF) >>

Stecka - Dä e rekti skit!
LÄS MER (VF) >>

Hedström lyckligast i Höljes!
LÄS MER (NWT) >>

PG - Jag kunde ha vunnit!
LÄS MER (VF) >>

Petter Solberg hjälpte landsman.
LÄS MER (NWT) >>

Sådan fader sådan son.
LÄS MER (NWT) >>

Drömscenariot är att PG vinner!
LÄS MER (NWT) >>

Gott och blandat i Höljes - Fotboll
LÄS MER (NWT) >>

 

9
Peter Hedström, Timur Timerzyanov och Stig-Olov Walfridsson.

8
Jussi-Petteri Leppihalme, Ulrik Linnemann och Krzysztof Skorupski, Super 1600

7
I Touring Cars var det Lars Öyvind Enerberg, Robin Larsson och Anton Marklund som fick kliva upp på prispallen.

6
Ada Marie Hvaal fick se sig besegrad av Kevin Hansen i JRX Cup

5
På pallen fr. vänster:
Terje Morstad, Norge - Linus Westman, Sverige - Mikael Sandberg, Sverige

4
Linus Westman vann Support Racet. Här får han målflaggan. Grattis!

3

15.45
Berit Högman har hållit invigningstal och förklarat tävlingen öppen.
Det är snart dags för start.

 

2

Prisutdelning för Landskampen där Sverige vann mot norrmännen. Individuell segrare i finalen blev trots detta norsk i form av Terje Morstad.

1

Bilder från presskonferensen under torsdagen
Se mer bilder >>
Foto: Johnny LoixTrippel Värmland överst på prispallen!


Av: Carina Gustavsson 26/5 2012

Nästan 100 startande i årets första deltävling av Rallycross-SM!
Det blev Hagfors,Finnskoga och Finnskoga som tog hand om ledningen i serien som nästa gång går av stapeln i Strängnäs 16/6.

Det var nervkittlande heat. För Sebastian Eriksson, Hagfors MK började dagen inte så bra. Han tog starten i sitt första heat men redan efter första startrakan började bilen bluddra. Det var en slag till förgasaren som hade hoppat av. Inte nog med det. - Efter ett varv, ändå i klar ledning, stannade bilen! Nu var det förgasarna som gav vika och ramlade av. Slutkört för honom i heatet och ingen bra start på dagen.
Efter att ha skruvat dit förgasarna igen körde han hem två omgångssegrar och hade pole position i finalen. Där fick han till en klockren start och efter fem varv tog han dagens första A-finalseger. Tommy Johansson, Tjust MK och Oskar Andersson, Fjärås MK blev tvåa, resp. trea.

I klass två slog Finnskogingarnas hjärta lite extra när Per Berglund stod på startplattan. I första heatet var han lite för ivrig och började dagen med en tjuvstart vilket medförde 3 sek. tillägg. När omstarten gich var han inte riktigt med, men avancerade i fältet och lyckades till slut ändå vinna heatet. Med tillägget slutade han på en 7:e tid i första omgången. Efter tre körda omgångar låg Per tvåa efter att ha tagit två andraplatser i omgångarna. Patrik Ydrefalk, Laxå MK, vinnaren i klass 1 2011 toppade dagens lista inför finalen.
Finalen fick en ganska jämn start och första kurvan blev väldigt trång. Per hade yttern och halkade in på fjäde plats till slut. De tre framförvarande Fredrik Larsson, MK Speed, Patrik Ydrefalk och Niclas Norström, MSK Hammaren tog då alternativspåret och Per kunde glida upp i ledningen. Men han blev attackerad i målkurvan och segern var hotad. När väl checkerflag kom ut var både Per och jag osäkra på vem som vann. Men då dök Christer Jönsson upp med tummen i topp och då förstod vi att segern gick till Finnskoga o Per Berglund.

Det var heller inte problemfritt för Urban Bergström. Under fredagens fria träning sköt han nämligen motorn. Problemet löstes med att han fick hyra bilen som Patrik Ydrefalk vann med förra året. Den hade han med för att visa upp att den var till försäljning. Så Urban fick sätta sig i en helt för honom okörd bil, en Toyota Corolla. Hur skulle detta sluta?
Man har varit imponerad av Urban tidigare men detta slog alla rekord. Han körde skjortan av de övriga. Tre omgångssegrar med ca. 3 sekunders marginal till tvåan i 2:a och 3:dje omgången. I finalen hade han återigen brått och körde ohotat hem segern!

 

5
Finnskoga MK har varit på EM-finalen i Buxtehude.
Ett 40-tal funktionärer var med på den trevliga resan.

1

Segrarna på klubbtävlingen
Från vänster:
William Sätereie - crosskart junior, Adam Persson - crosskart senior,
Roger Gustavsson - folkrace senior, Urban Bergström - rallycross
och Linn Östlund - folkrace junior.

Se bilder >>

4

3
2

Ett stort GRATTIS till Linus Östlund som slutade 4:a och till William Sätereie som slutade på en 6:e plats
i Crosscart-SM 125 cc.
Finalen avgjordes i Västerås.

 

 

Nya läktaren Gold Tribune

 


PG har testat bilen på Höljesbanan. Se mer bilder >>
Foto: Backmans Foto

 

Bilder från Motormässan i Löfbergs Lila Arena 5-6 maj 2012 >>
__________________________________________________________________

hakanmassa

6/5 2012

Söndagens tävling vanns av Håkan Mattsson, Kil.

andreasmassa

5/5 2012

En välbesökt monter på mässan. Vi presenterade vår "Dark horse".
PG Andersson fanns på plats med sitt fartmonster som han ska
ratta under EM-helgen. Vi körde en tävling som i lördag vanns av
Andreas Johansson.

 

Ellinor kammade hem 1:a pris i
dragningen på medlemskortet!


Ett stort GRATTIS även till Lillemor och Martin!
LÄS MER >>

__________________________________________________________________

Niklas Hagström, Finnskoga MK segrade när Likenäs MK anordnade Vinterracet!

2012-02-25
Ingen kunde hota Niklas i A-finalen efter att han kom lös efter en tuff start.
Per Christensson och Niklas var ensamma fullpoängare inför finalen. Tyvärr drabbades Per av drivaxelbrott
och hade ingenting med segerstriden att göra. Det blev en ganska enkel resa för Niklas.

Damsegrare blev Sandra Hultgren SMK Eda, följd av Annika Hagberg och Johanna Kjettselberg.

Kevin Eriksson MK Speed vann A-finalen efter att först vunnit B-finalen.
Att han kom till B-final berodde på att han tvingades bryta i den andra omgången.

Finnskogas Peter Hedström hade uppvisning på banan med sin Skoda Fabia.
Det är monstermaskinen som han kommer att köra Rallycross-EM med i klassen Supercars.


Foto: Christian Gustavsson


Foto: Christian Gustavsson


Foto: Christian Gustavsson


Foto: Christian Gustavsson


 


LÄS MER >>


 


Foto: Johnny Loix

Finnskoga på prisutdelning i Riga

2012-01-16
I år var första gången som pris till bästa arrangör utdelades av FIA. Det är FIA rankingen med resultat från FIA observatörens och domar rapporten tillsammans som ligger till grund för rankingen. Höljes klubben segrade med Belgien på en andra plats och Holland på tredje plats. Finnskoga MK fick dessutom Harrie Kiviet Trophy från ERA, Årets bästa arrangör. Detta är kvitto och ny inspiration för alla funktionärer som lägger ner ett fantastiskt ideellt arbete. Årets Gala som arrangerades i Riga var en mycket trevlig och välarrangerad tillställning där nära alla medaljörer var på plats och hämtade sina priser. Sveriges enda medalj av förarna var en silvermedalj i nations cupen, där Norge segrade.
Grattis Norge som hämtade Guld i alla klasser.


riga

Funktionärsresa till Riga

2011-11-10

Det finns mycket att uppleva i Riga. Fredagen bestod av att på dagen försöka uppleva så mycket som möjligt av detta. Många besökte utvalda turistmål som är ett måste när man är här i Riga. Byggnader, broar, portar, marknader och shoppingcenter.

När mörkret sänkte sig över staden var det dags att bege sig tillbaks i tiden. Vi blev serverade en 1200-talsmeny på restaurang Rozengrals, under jord i Gamla Stan. Det var en fantastisk upplevelse och man kände sig som man hamnat i medeltiden på riktigt.

En mycket trevlig funktionärsresa!

Bilder från lördagen i Riga >>
Bilder från fredagen >>
Bilder från torsdagen >>


FIA rapport från Paris

2011-10-18
Höljes EM Rallycross högst på FIA rankingen i år igen. Idag kom rapporten från FIA efter Offroad Commissions möte i Paris. Bengt Göran Grenander fanns med på mötet i den Franska huvudstaden och kunde glatt meddela hem, att Höljes vinner före Belgien och Holland på tredje plats. Detta innebär att EM kalendern nu är spikad och ut åker Tjeckien och Portugal som ligger sist i rankingen. Polen avstår nästa år, vilket innebär att Ungern, Finland och Tyskland kommer in som nya arrangörer efter ett års uppehåll. Den Svenska EM deltävlingen i Höljes 2012 körs som sjätte deltävling den 30 juni - 1 juli.
Grattis alla funktionärer som gjort detta möjligt, trots motgångar med bl.a. ösregn har vi lyckats ro det i hamn.

mvh.
Morgan Östlund
070-5820663

Lyssna på Radio Värmlands intervju med Morgan
Nya spadtag på Höljesbanan!

På måndagen startade grundarbete för byggnad av en ny maskinhall på 240 kvadrat, som ska stå klar till våren. Det blir ett rejält förråd där vi får in maskiner och allt material som behöver in under tak.

Samtidigt startar bygge av en ny försäljningskiosk för publik. Kiosken byggs av Torsby Kommun och planeras påbörjas under vintern, genom byggnad av vägglämmar som sedan monteras på plats under våren.Ett stort GRATTIS till Per & Per till SM-guld!


Fantastisk helg på Kinnekulle Ring med dubbla SM-guld då Per Eklund segrade i Super Cars och Per Berglund segrade i klass 2.
Urban Bergström bärgade hem bronset i klass 1.

Grattis även till Rocamoja Racing Team som tog guld i NSHC på Gelleråsen!


Aktivitetsdag i finaste höstvädret!


17/9 2011
Det blev en fantastiskt fin dag på banan. Solen strålade och himlen var klarblå.
Över 20 st åksugna finnskogingar hade tagit sig till banan.
I år fanns även crosskartar och rallycrossbilar med.

13 seniorer, 5 juniorer, 1 debutant, 2 crosskart- och 5 rallycrossförare. I seniorklassen segrade Roger Gustavsson. Linn Östlund blev juniorvinnare, William Sätereie vann crosskart och Urban Bergström vann rallycrossklassen.

Dagen avslutades med en trevlig funktionärsfest på
Folkets Hus med god mat, prisutdelning, lotteri och
dans till Holidays.

Se bilder från
Aktivitetsdagen och funktionärsfesten >>


 


Många besökare på mässan!

Se bilder från helgen 7 - 8 maj 2011>>


Rocamoja Racing Team segrade i premiären!

2011-05-02

I helgen kördes den första deltävlingen i NSHC på Karlskoga Motorstadion. Finnskogaklubbens Racingteam "RoCaMoJa Racing"  imponerade med totalseger redan i första racet. Teamet vann ifjol klass 3, så starten att försvara fjolårssegern började bra. Klasstvåa i racet blev Team Forza Corsa och tredje team var Krokodil Racing. Nästa Tävling i NSHC körs den 4 juni, också den på Gelleråsen.Glatt besked från FIA!

2010-10-06
Höljes är bästa arrangör i EM-serien 2010. 

Den positiva rapporten kom från den Svenske delegaten Bengt Göran Grenander som deltog på FIA offroad commisions möte i Paris, 5/10. 

Den Svenska deltävlingen i Höljes toppar resultatet på 74% före Polen på 67% och tredje placerade England med 65%. Ut ur serien med lägst resultat åker Finland, Ungern och Tyskland. Detta betyder att Höljes Rallycross EM körs 2-3 juli som vanligt.

Nya länder in i 2011 års EM serie blir Norge, Österrike och Holland.

Den Norska deltävlingen körs i Trondheim helgen före Höljes.


Carina Gustavsson blev årets klubbmästare!
2010-10-03
Efter tre omgångar var Roger Gustavsson obesegrad i årets klubbmästerskap. Han tog även ledningen i finalen men efter ett missöde med Lars-Åke Nygren då han blev vänd fick han kasta in handsken Det blev istället frun som tog hand om segern då Lars-Åke fick svartflagg. Morgan Östlund blev tvåa och Roger trea.
Johan Halvardsson blev juniormästare.


Funktionärsresan till Tjeckien

2010-09-20
En mycket glatt gäng funktionärer har under helgen varit till Tjeckien på den avslutande EM finalen i Rallycross. Resan har varit lyckad och vi har fått många nya glada minnen. Höljes har inte varit obemärkt på Rallycross Autodromen i Ceska Lipa. Vi har både hörts och syns. Sverre Isachsen vann div 1 och korades som europamästare före Kenneth Hansen och Liam Doran. Andreas Bakkerud segrade A finalen i Div 1A och Derek Tohill i Div.2.


Grattis till Per, Fredrik och Niklas!!!

2010-09-19
Per Berglund vann Götalandscupens näst sista deltävling och Fredrik Arnesson blev tvåa i klass 2. Niklas Hagström vann samma tävling i klass 4. Grattis till er alla!

På söndagen blev det inga segrar i den sista deltävlingen. Däremot konstaterades det att Fredrik Arnesson segrade i cupen med 2 p marginal till tvåan.
Fredrik drabbades av ett motorras men gladdes åt segern.


Efter en helg med bara motgångar ligger Fredrik Arnesson nu på
andra plats i kl 2, Götalandscupen.
Martin A 165 p, Fredrik A 161 p, Tomas K 152 p.
Arvika-tävlingarna återstår den 18/19 september.

I omgång 1 var Fredrik i ledning i sitt heat men då hade en annan förare snurrat. Han skulle varva honom då denne började köra och Fredrik fick tvärbromsa. Fredrik kom förbi men Lund kom också varvid L hamnade i räcket.
Tiden var då förstörd.
I omgång 2 började bilen att slockna och dog tillslut helt.
Omgång 3 fick vi bilen att gå hyfsat men när vi släppte ner bilen, fick vi se ett oljeläckage. (oletrycksgivare) lånade då en oljetrycksgivare av ett team. Ut till start och vann sitt heat. Fick blackflag för körning utanför banan.
Då var det bara att packa och åka hem!!!!!

Conny Holmberg


Motgångar för Fredrik på Förlandabanan
Bästa arrangör
2010-01-09
Ja, återigen har vi bärgat hem det åtråvärda priser för
"Bästa arrangör". Priset delades ut i Strasbourg på
årets första lördag, 9/1.
Leif Halvarsson och Morgan Östlund mottog priset.

Henk de Winter


 

Många ögon vattnades!
2010-07-04
Nils Andersson, 10 år har bjudit oss på
tårdrypande sång i form av Sveriges Nationalsång.
Britta sjöng Värmlandsvisan och vi fick se ett
färgsprakande, dundrande fyrverkeri.


Ladda hem filmen som filmats av svartamasken.se

Ingvar Gunnarsson har blivit utsedd till Årets
Bilsport-stipendiat och har mottagit en
check på 10 000 kr.
Stian Haugan vann Supportklass

2010-07-02
Det var en glad norrman som tog emot folkets
jubel efter segerpiruetter.
Yes, jag sparte godsakerne till slutt, säger Stian.


 

Nu är Europamästaren på plats i älgskogen
2010-06-29
Sverre linkar runt i depån. Han känner sig lite sliten efter en lunghinneinflammation.
Teamen håller på för full att etablera sig i depå och snart är det dags för presskonferens i presscentrat.


Höljes live i VIASAT Motor
2010-06-29 
Igår kom äntligen uppgörelsen med VIASAT, som gör att dom inte bara sänder från tävlingen. Tävlingen kommer att sändas LIVE med start kl. 15:00 då finalerna börjar.
Detta höjer ytterligare statusen på arrangemanget och nu kan vi även bjuda TV publiken på en upplevelse som gör att Rallycrossen fortsätter att stiga i värde.
Torbjörn Ekåsen bygger VIP tält för fulla segel. En karavan med bajamajor är nu på väg till Höljes.
2010-06-29Den gamle SM-mästaren Lars Jonsson sätter pricken över i:et för den nya anslagstavlan.
2010-06-28Idag har Skanska lagt asfalt på div. vägar och lagat skador i depån, även Folkrace-delen är
justerats med asfalt.
2010-06-28


Hjälp oss hitta tjuven!
2010-06-28
Vem har tagit banderollen som satt i Värnäs? Det är mycket tråkigt att vi inte ska få ha vår marknadsföring i fred. Vi skulle bli glada om ni kunde sätta tillbaks den.


Meddelande!
2010-06
Kvarlämnade husvagnar på området kommer att transporteras bort 30 dagar efter tävlingen, till en kostn. av 3 000:-/vagn. Org.kommitén
Finnskoga MK bäst igen!
2009-10-20
Sammanställningen med ranking av arrangörer redovisandes på FIA:s Offroad möte förra veckan. Finnskoga MK är åter igen högst totalt rankad efter att FIA, Domare, Förare och Press lämnat sina separata rankinglistor. Höljesklubben vinner tre av fyra och bara Pressfolket placerar oss på andra plats. Det är en fantastisk seger och betalning för allt hårt arbete som fick läggas ner före och under årets tävling.

Alla Funktionärer ingen nämnd ingen glömd, ni är bäst.

Årets ranking lämnar Österrike utan för EM 2010 tillsammans med Norge som inte uppfyller FIA:s säkerhetskrav. Ny arrangör i EM 2010 är vårt
andra grannland Finland. En preliminär EM serie finns föreslagen, den ska nu upp i FIA World Council för godkännande den 21 oktober i Paris.
Per Eklund sopade banan

2009-11-22
Per Eklund tog hem segern i Rallycross duellen i Solberg Extreme Motor Show.
Per duellerade med europamästaren Sverre Isachsen i finalen och tog en överaskande seger. En härlig show i en lite kylig Telenor Arena utanför Oslo fylldes till sista stol när Petter och Henning Solberg hade lockat in alla motorstjärnor.
Tommy Rustad vann den prestigefyllda klassen Golden League, där förare som Grönholm och Hirvonen slagits ut.


BILDER
Klubbdag & funktionärsfest 3/10 2009
Årsmötet & fest 28 feb 2009
Träningsdagen på banan 29/9 2007
Funktionärsfesten 29/9 2007

LÄS & SE BILDER BL.A. FRÅN VÅR FÖRSTA TÄVLNG - 1 FEB 1976 >>

Sagan om hur liten blev… störst i hela Europa…!


Av: Sven-Erik Adolfsson

Det var en gång… Låt mig få berätta om hur liten blev störst – och bäst i hela Europa! Det var en gång för länge sen en liten by i norra Värmlands storskog. Liksom i alla glesbygder härjade elaka trollet "Avfolkning". Men här, i lilla Höljes, vägrade människorna att ge upp.

"Låt oss skapa något som förgyller tillvaron och som försvagar illvillige Avfolkning", ekade det mellan gran och fur.
Spadar rändes kraftfullt i sand, jord och berg och ser man på – djupt därnere fanns en skatt "begravd"! En rallycrossbana.

Detta präntades 1972 och innehöll inte en enda rallycrossböj. Först handlade det om – gocart.
Finnskoga Gocart Team bildades som ett led i vår strävan att ge bygden nytt liv. Så började det Men vi fick inga bidrag till banan.
Det dyrbara projektet sprack. Som tur var! Om gocart-satsningen hade förverkligats skulle ju ingen ens ha tänkt tanken att bygga en rallycrossanläggning.

Två år senare, hösten 1974, stod jag, min bror Roland, Lasse Larsson och Arne Strömwall och "grunnade" i den gamla igenväxta
grusgropen i Höljes: "Kanske ska vi försöka oss på att röja här och bygga en rallycrossbana i stället…" Sagt och gjort.
1975 bildades Finnskoga MK och i februari 1976 körde vi första tävlingen inför ett tusental åskådare.

14 år senare kom det enorma lyftet Vi har nu en mycket omtyckt bana för rallycross, folkrace och skoter. Europas bästa!